Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s odašiljačima

Prosvjed protiv odašiljača: 'Ne želimo da naša djeca budu pokusni kunići!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opet su se građani, ovoga puta Kaštela, digli na noge zbog odašiljača pored njihovih kuća. Iako operater ima sve dozvole, zabrinuti su za zdravlje svoje djece. Poručuju kako nisu protiv operatera ni protiv odašiljača, već samo žele da se on premjesti nekoliko stotina metara dalje, gdje nema kuća.

Stanovnici Raduna u Kaštelima ne žele baznu stanicu tik do svojih kuća. 'Ne možemo dozvoliti da naša djeca budu pokusni kunići da bi za dvadeset godina išli na kemoterapije i skončali živote', kaže prosvjednica Ivana Kedžo.

Pročitajte i ovo Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama'' Akcija 30 dana mekanog kutka - 4 "30 dana mekanog kutka" Mentalno zdravlje djece: "Možemo govoriti o svojim emocijama o kojima inače ne možemo pričati tijekom nastave"

Bazna stanica je na zemlji HŽ-a. A grad i mještani tražili su od operatera da nađe drugu lokaciju. 'Poslali su ljude iz Zagreba sa mjeračima, dva dana smo mi hodali s njima po Malačkoj gdje su svi ostali repetitori i oni su izabrali tri pozicije. Rekli smo tri na koje god žele mogu, dogovor je ostao na tome, za šest mjeseci oni sele odavde', kaže dopredsjednik MO Radun, Mirko Sušac.

>> 'Nije istina da odašiljač zrači previše, imamo sve dozvole, nema opasnosti!'

Tele 2 odgovara kako imaju sve potrebne dozvole. Ovo je već druga lokacija, a bili su voljni premjestiti se i treći put, ali... 'Sporazum koji bi regulirao uvjete premještanja nikada nije stigao na adresu tvrtke. U nekoliko navrata smo zatražili pismeno regulirane uvjete premještanja, a s obzirom na njihov izostanak, bili smo prisiljeni u rad pustiti zakonito izgrađenu infrastrukturu', stoji u dopisu ovog teleoperatera.

Bivši gradonačelnik odgovara kako nije potpisao ponuđeni sporazum jer je tražio da operater odmah počne s premještanjem, na što oni nisu bili voljni. Građani pak poručuju da će ne ukloni li se odašiljač blokirati i željeznicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene