Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna antena u Zagrebu

'Nije istina da odašiljač zrači previše, imamo sve dozvole, nema opasnosti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vipnetu opovrgavaju optužbe nezadovoljnih stanovnika zagrebačkog naselja Rudeš prema kojima njihova bazna stanica zrači daleko više od dopuštenog.

Nakon što smo jučer objavili priču o nezadovoljstvu građana zagrebačkog naselja Rudeš, koji su za danas najavili i prosvjed zbog bazne stanice Vipneta postavljene na krov jedne obiteljske kuće u Pisarovinskoj ulici, za reakciju smo pitali i Vipnet.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše"

Iz Korporativnih komunikacija tog operatera demantiraju optužbe da sporna bazna stanica zrači 1.700 puta više od preporuke Europskog parlamenta, odnosno čak 3.400 puta više od preporučene zdravstvene granice, što su razine koje su spominjali nezadovoljni stanovnici Rudeša.

>> 'Uklonite ODAŠILJAČ, zrači 1.700 PUTA JAČE od preporuke!'

'Kontinuirano provodimo mjerenja o utjecaju mreže na zdravlje i okoliš koja su potvrdila da su sve izmjerene vrijednosti daleko ispod zakonski zadanih. Prije puštanja baznih stanica u rad, Vipnet provede sva potrebna mjerenja u skladu s Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja, a na temelju kojih Ministarstvo zdravlja izdaje suglasnost o puštanju u rad bazne stanice', navode u Vipnetu, ne spominjući konkretne brojke za baznu stanicu u Rudešu.

Napominju i kako su sva dosad provedena znanstvena istraživanja utvrdila da 'elektromagnetska polja što ih stvaraju bazne stanice ne predstavljaju opasnost za zdravlje ljudi i okoliš'.

'Važno je napomenuti i da se u Hrvatskoj primjenjuju standardi koji su 2,5 do 5 puta stroži od onih prihvaćenih u EU, a trenutno smo suočeni s pogrešnim prezentiranjem statističkih i regulatornih podataka koji pridonose uznemiravanju šire javnosti', zaključuju u Vipnetu, ističući kako za spornu baznu stanicu imaju sva potrebna odobrenja i suglasnosti nadležnih tijela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene