Kasno navečer u petak, nakon dojave o obiteljskom nasilju, muškarac se oko 22 sata zatvorio u stan u kojem se nalazilo i njegovo dvoje djece. Talačka kriza koja je je u Kaštel Lukšiću trajala gotovo cijelu noć okončana je upadom policije u stan oko 4 sata u subotu. Susjedi su cijelu noć gledali što se događa u njihovom susjedstvu, a komentirali su i što je muškarca moglo navesti na takvo ponašanje.

Galerija Zgrada u kojoj je muškarac priveden zbog obiteljskog nasilja (Foto: Miranda Cikotić(PIXSELL) Susjeda iz Kaštel Lukšića (Foto: Dnevnik.hr) Susjed iz Kaštel Lukšića (Foto: Dnevnik.hr) +0 Susjed iz Kaštel Lukšića (Foto: Dnevnik.hr)

Cijelo je susjedstvo u Kaštel Lukšiću bilo zaokupljeno samo jednom stvari - talačkom krizom u kojoj je muškarac odlučio sebe i svoju djecu zaključati u stan te prijetio plinskom bocom. 

Vezani članci Koronavirus, ilustracija U županiji na sjeveru zemlje situacija sve gora, uzrok je nepoštivanje mjera: ''Dnevno imamo 30 posto zaražene djece'' Smiješna lica Djeca imaju urnebesne reakcije, njihove face popravit će vam dan

„Ja sam izašla van sa psom i točno sam trebala proći ispred te kuće, a tamo je bilo jako puno ljudi. Bila sam znatiželjna pa su mi objasnili da se čovjek zatvorio s dvoje djece i da prijeti da će aktivirati plinsku bocu. Policija je bila jako dugo s njime, vidjela sam da su ljudi s ulice otišli tek oko dva u noći", komentirala je susjeda iz istog naselja. 

Mještani Kaštela pitaju se kako je moguće da sustav ne reagira pravovremeno te je li netko zakazao.

„Sve češće i češće se takve stvari događaju, znači radi se o nečijoj nebrizi. Ako je on već imao slične ispade u dva navrata, kako onda može ostati sam s djecom u stanu? Ne mogu se takvom čovjeku, koji je sklon svako malo prijetiti ubojstvom, ostaviti djeca“, komentira susjeda. 

„Teško je reći što se njemu u glavi dogodilo. Je li to psihički problem, posljedica rata? Vjerojatno je to na njega ostavilo dosta trauma i svega, ali ovo nije način. Istraumatizirao je svoju djecu“, kaže drugi susjed.

Moglo se to izbjeći samo da sustav radi svoj posao. Čovjek ako je bolestan treba se ići liječiti, a ovdje nitko ništa ne radi, svi samo govore da treba ovo ili treba ono. Ne znam čovjeka, iako živi 200 metara od mene, ne opravdavam ga, ali nije mu lako“, prokomentirao je treći susjed koji živi u neposrednoj blizini kuće u kojoj se odvila prava drama. 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju