Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podigli Hrvatsku na noge

SRETAN EPILOG ZA ILIJU KARAMATIĆA Bandić njegovoj obitelji obećao stan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik u četvrtak je posjetio obitelj Karamatić, čija se tužna priča brzinom munje proširila Hrvatskom u utorak.

Slučajan susret u tramvaju studentice Kristine Paić i Ilije Karamatića, oca koji se bori s teškom bolešću i neimaštinom, zakotrljao je još jednu humanu lavinu, koja je u četvrtak dobila svoje epilog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "TATA, JA SAM GLADAN" Za bolesnog oca koji skuplja boce da prehrani obitelj dosad prikupljeno 12 tisuća kuna Slika nije dostupna "TATA JA SAM GLADAN" Potresna priča iz tramvaja koja je mobilizirala građane brzinom munje

Naime, obitelj Karamatić posjetio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i rješio njihov problem, obećajući im da se početkom veljače mogu preseliti u novi stan, nešto manji od 60 kvadrata u Sopnici/Jelkovcu.

Novi stan nalazi se u zgradi s prilazom i za osobe s invaliditetom pa će Iliji Karamatiću biti lakše ulaziti i izlaziti iz stana i iz zgrade.

Nazvali smo gospodina Karamatića te nam je on i sam potvrdio da je Bandić njegovoj obitelji obećao preseljenje u novi stan početkom veljače.

"Namjestit će kompletan stan, mene je malo zezao, ali to neka ostane u tajnosti", rekao nam je Karamatić i dodao da će stan biti nešto manji od 60 kvadrata.

Upitali smo ga i kako se osjeća nakon posjete zagrebačkog gradonačelnika i datog obećanja.

"Osjećam se dobro po tom pitanju. Čekam samo da mi (Bandić) javi da je sve sređeno, da možemo otići dolje (u novi stan)", odgovorio nam je Karamatić.

Ilija Karamatić s obitelji živi na jednom od kustošijanskih brežuljaka. Do njihove trošne kuće vodi uska ulica i nekoliko desetaka stepenica. Prije tri godine Ilija bi se njima popeo u tren oka. Tada je još jedva znao što je to multipla skleroza, teška bolest s kojom danas živi.

Danas se kreće uz pomoć štaka, a svog trogodišnjaka i sedmogodišnju kćer prehranjuje skupljanjem boca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene