Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantiraju nesporazume

HNB: Korektno surađujemo s Ministarstvom financija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suradnja Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, pa i njihovih čelnih ljudi, odvija se korektno i u skladu s njihovim zakonskim zadaćama i ovlastima, priopćili su iz središnje banke reagirajući na medijske napise o navodno poremećenim odnosima između tih institucija, odnosno njihovih čelnih ljudi.

'S obzirom na proširena medijska nagađanja i s tim povezane upite javnosti o navodno poremećenim odnosima između Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, odnosno osobnom sukobu ministra financija Ivana Šukera s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim, HNB smatra potrebnim priopćiti da se suradnja tih dviju institucija, pa i njihovih čelnih ljudi, odvija korektno i u skladu s njihovim zakonskim zadaćama i ovlastima', navodi se u priopćenju. 'Središnja banka očekuje da će tako biti i nadalje, u obostranom ali - što je još važnije - i općem interesu naše države, njenih građana i gospodarstva', kaže se u priopćenju HNB-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo Tko su ti Šukerovi 'katastrofičari'? Slika nije dostupna Šuker u Washingtonu 'Sporije smo ušli, pa sporije i izlazimo iz krize'

>> Kosor staje uz Rohatinskog i smjenjuje Marića?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene