Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici 100 prognaničkih udruženja Srba iz Hrvatske predat će danas 45 tisuća potpisa građana na peticiji za poštivanje ljudskih prava i rješavanje imovinskih prava prognanih Srba.


Potpise će predati predsjednici srpske Skupštine Slavici Đukić Dejanović, javlja RTS. Svoj primjerak peticije već je dobio predsjednik Boris Tadić, a sljedećih dana bit će uručen i premijeru Mirku Cvetkoviću. Najavljuju da će peticiju poslati i svim najvišim tijelima Europske unije, te veleposlanstvima SAD-a, Kine i Rusije.

Vezani članci Ilustracija Svađao se sa susjedom i potamanio mu kokoši: Sad ide u zatvor na šest mjeseci Imovinske kartice dužnosnika: Ilustracija - 2 Pod povećalom se našla imovinska kartica gradonačelnika Vukovara, a zna se koliku štednju ima i premijer

Osim peticije Đukić Dejanović će primiti i prijedlog rezolucije o poštovanju prava Srba prognanih iz Hrvatske kojom traže od parlamenta da utvrdi kako im Hrvatska krši ljudska prava, kao i prava svih Srba porijeklom iz Hrvatske koji u Hrvatskoj posjeduju imovinu.

Potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac (SDSS) je pak poručio kako ima razumijevanja za probleme prognanih Srba, no da jće upravo ulazak Hrvatske u EU ubrzati rješavanje njihovih problema i statusa.

>> Uzelac: Imam razumijevanja za probleme prognanih Srba

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju