Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O peticiji

Uzelac: Imam razumijevanja za probleme prognanih Srba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slobodan Uzleac, potpredsjednik Vlade i član SDSS-a komentirao je potpisivanje peticije 100 prognaničkih udruženja Srba iz Hrvatske. Rekao je kako ima razumijevanja za njihove nevolje.

'Imam razumijevanja za nevolje tih ljudi. Radi se o tome da je eto već šesnaesta godina traje, a mnogi od njih žive u krajnje nepovoljnim okolnostima, a najteže je naravno onima koji žive u kolektivnim izbjegličkim centrima', rekao nam je Uzelac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže pomoć od parlamenta Izbjegli Srbi traže blokadu ulaska Hrvatske u EU Slika nije dostupna Srbi peticijom protiv EU 'Peticija izbjeglih Srba nema smisla'

>> Srbi potpisali peticiju: Hrvatska nam krši ljudska prava

'Da je stanje ozbiljno, govori i riješenost Hrvatske da u suradnji s Republikom Srbijom i međunarodnom zajednicom, organizira predstojeću donatorsku konferenciju, koja bi trebala pomoći rješavanju tih problema', naglasio je.

U takvoj situaciji sasvim je razumljivo da ljudi javno iskazuju svoje nevolje i svoje zahtjeve, ističe Uzelac. Na pitanje mogu li njihovi zahtjevi zakomplicirati stanje u Hrvatskoj, Uzelac kaže da on to ne zna. 'Mi smo previše svjesni te situacije s jedne strane, a s druge strane upravo hrvatski europski put, može pomoći da se brže i kvalitetnije riješe slični, pa i taj problem', zaključio je Uzelac.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene