Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odluke prihvaćene s oduševljenjem'

Srb: Dobio sam potporu stranke za izbacivanje Đapića iz HSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb rekao je večeras na izvanrednoj konferenciji za novinare da je dobio potporu cijele stranke vezano uz odluku Predsjedništva stranke u Sisku o izbacivanju iz stranke dosadašnjeg počasnog predsjednika Ante Đapića.

Dosadašnji počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić iz stranke je jednoglasno isključen u ponedjeljak, 28. siječnja na izvanrednoj sjednici Predsjedništva HSP-a održanoj u Sisku na kojoj je bilo devet od 15 članova Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka odluku stranke Đapić '90 posto spreman' kandidirati se za gradonačelnika Osijeka Slika nije dostupna Na lokalne izbore zajedno Predizborni koalicijski sporazum HSP-a i Nezavisnih seljaka u Virovitičko-podravskoj županiji

>> Đapić: Ne prihvaćam isključenje iz HSP-a! Tražim hitni saziv Sabora stranke!

Potporu predsjedniku HSP-a večeras su, svojom nazočnošću na konferenciji za novinare, potporu dali potpredsjednici stranke Pejo Trgovčević i Ivan Miličević, predsjednik Glavnog stana Berislav Gržanić te predsjednici Županijskih vijeća HSP-a. Srb je kazao i da su sisačku odluku Predsjedništva stranke dala sve županijske organizacije, osim Virovitičko-podravske županije.

"Praktično cijeli HSP jednodušno je podržao te odluke i one su prihvaćene sa oduševljenjem. To je otvorilo potpuno novo poglavlje u HSP-u, stvorilo euforiju među članovima, dovelo do dolaska novih članova u stranku ali i do povratka u HSP onih koji su je ranije napustili", istaknuo je Srb. Dodao je da su večeras u Karlovcu predstavljeni novi članovi stranke koji su prešli iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Predsjednik Časnog suda Željko Soldo izvijestio je da je na večerašnjoj sjednici jednoglasno donijeli odluku o isključenju Ante Đapića i bivšeg predsjednika HSP-a Splitsko-dalmatinske županije Josipa Matkovića iz stranke.

Na novinarski upit kako komentira ideju predsjednice HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić o ujedinjenju pravaša nakon odlaska Ante Đapića iz HSP-a, Srb je kazao da nikada nisu bježali od svog programa osnaživanja pravaške ideje te će na tome i dalje raditi. Srb je negirao medijske napise da je sve događaje u stranci organizirao netko izvan HSP-a. "Apsolutno ne. Mi nismo trgovačko društvo, iako su neki ranije željeli da HSP bude upravo to na njihovu korist", naglasio je. Predsjednik HSP-a najavio je i da će ta stranka samostalno izaći na predstojeće lokalne izbore u cijeloj Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene