Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Doći će do nereda'

Đapić: Ne prihvaćam isključenje iz HSP-a! Tražim hitni saziv Sabora stranke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anto Đapić je izjavio kako odluku o svojem isključenju iz HSP-a ne prihvaća, jer, tvrdi, 'ona nije donijeta u skladu sa Statutom stranke' .

Na izbore za osječkoga gradonačelnika će izaći, 'bilo kao kandidat HSP-a ili nezavisni', izjavio je Anto Đapić na izvanrednoj konferenciji za novinare u Osijeku. Pozvao je predsjednika HSP-a Daniela Srba da mu se suprotstavi na predstojećim lokalnim izborima, te da hitno sazove Sabor HSP-a na kojemu trebaju biti pozvani ' svi članovi stranke, koji su 2012. godine platili članarinu'.  Također je rekao kako je 'Odluka o mom tzv. isključenju isključivo politički motivirana željom Daniela Srba da HSP koalira s HDSSB -om, odnosno HDZ-om i bojazni od moje najavljene kandidature za osječkoga gradonačelnika', ustvrdio je dojučerašnji počasni predsjednik te stranke.  Istaknuo je 'kako je aktualni predsjednik trebao znati da se o isključenju mora očitovati Časni sud .  I jučerašnja sjednica predsjedništva je pod znakom pitanja,  jer dio članova predsjedništva nije ni znalo za nju.'. Đapić je ponovio kako predsjednika HSP-a Srba poziva da hitno sazove Sabor stranke 'kako bi se spriječili neredi, koji će sigurno slijediti', istaknuvši kako on ima podršku velikog broja članstva. 

Pročitajte i ovo Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu Slika nije dostupna HSP o izgredu u Vukovaru: 'Izgred u Vukovaru je kap koja je prelila čašu'

>> Anto Đapić izbačen iz HSP-a: 'Zaprepašten sam, moram skupiti dojmove'

Izvanrednu konferenciju za novinare sazvala je osječka podružnica HSP-a Ante Paradžik, čiji je predsjednik Josip Vuković, rekao kako ta podružnica od jučer ne priznanje Daniela Srba za predsjednika, kao ni odluku o isključenju Đapića iz stranke.  Najavio je za nedjelju 3. veljače održavanje Zbora osječke podružnice HSP-a na kojoj će, tvrdi Srb, izgubiti stranačku bazu.

Podsjetimo, devet, od ukupno 15 članova predsjedništva HSP-a, jučer je na sjednici u Sisku jednoglasno iz stranke isključilo Antu Đapića, bivšega dugogodišnjeg predsjednika HSP-a i dojučerašnjeg počasnog predsjednika te stranke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene