Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sramota za hrvatski turizam: Dubrovnik turistima prodaje babuške!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je danas počela sezona kruzera. Obilazak grada brojni su turisti s plovećih hotela iskoristili i za kupnju suvenira. A to što kupuju u biseru hrvatskog turizma koji želi biti elitno odredište prava je sramota za hrvatski turizam.

Babuške su, vjerovali ili ne, najtraženiji suvenir u Dubrovniku.  Trgovce iz suvenirnica ne brine kakvi im kupci dolaze, jer njima je ipak na prvom mjestu zarada, a zna se što najbolje ide. 

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

Vlasnica jedne od rijetkih trgovina u koju babuške još nisu ušle ne krivi turiste, jer njima je važno samo da kupe neki suvenir. 

Između babuške za 25 kuna ili konavoskog veza i kipića Svetoga Vlaha od par stotina kuna većina će turista izabrati ono jeftinije. Rijetki su oni koji iz Dubrovnika ne nose babušku. 

Više o babuškama u Dubrovniku pogledajte u video prilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene