Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sporni lov: Prijedlog za glasovanje o povjerenju gradonačelniku Virovitice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam oporbenih vijećnika iz SDP-a, HSP-a, HSS-a i HNS-a poslalo je danas predsjednici virovitičkoga Gradskog vijeća Željki Grahovac prijedlog da se sazove izvanredna sjednica Gradskog vijeća.

Na sjednici bi se, povodom lova na Bilogori, raspravljalo o odgovornosti gradonačelnika te pročelnika Ureda gradonačelnika i glasovalo o povjerenju gradonačelniku Zvonku Kožnjaku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prvo treba utvrditi vjerodostojnost snimki' Slika nije dostupna 'Kirin ubija u ime Božića, umjesto da šalje poruku o nenasilju'

Oporbene stranke smatraju da su gradonačelnik Zvonko Kožnjak i njegov ured odgovorni zbog namjernog laganja virovitičkoj, hrvatskoj te međunarodnoj javnosti u slučaju s tom aferom. Ističu da su gradonačelnik i njegov ured grubo kršili Statut i Poslovnik, čime je učinjena neprocjenjiva šteta i građanima Virovitice.

Kako, među ostalim, navode u obrazloženju, odgovornost ne može snositi zaposlenik Ureda gradonačelnika zadužen za odnose s javnošću, nego je za sve propuste koji dolaze iz gradonačelnikova ureda isključivo odgovoran gradonačelnik.

Vijećnici SDP-a, HSP-a, HSS-a i HNS-a ostavili su gradonačelniku Kožnjaku mogućnost da kao moralni čin prije sjednice preda ostavku. Zahtjev nisu potpisali jedan vijećnik Nezavisne gradske liste i jedan vijećnik Hrvatske stranke umirovljenika.

Virovitičko Gradsko vijeće ima 19 vijećnika od kojih je 10 iz HDZ-a, tri iz SDP-a, dva iz HSP-a te po jedan vijećnik iz HNS-a, HSS-a, NGL-a i HSU-a.

Referent za odnose s javnošću Anđelko Ribić dao je ostavku 2. siječnja, a u priopćenju poslanom medijima tvrdio je kako je fotografije koje je snimio 22. prosinca, na dan održavanja lova u kojem je sudjelovao i haški optuženik Markač, poslao medijima elektroničkom poštom bez znanja gradonačelnika i bez konzultiranja s bilo kim.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene