Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Istarski ribari najavili prosvjede

'Sporazum sa Slovenijom je amaterski'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni Sporazumom o arbitraži između Hrvatske i Slovenije, istarski ribari najavili su prosvjede, a kako je najavio čelnik umaške udruge profesionalnih ribara 'Mare Croaticum' Daniele Kolec, ribari iz Umaga i Savudrije u subotu će se pridružiti konvoju 'Libertas'.

Zasad nije poznato koliko će ribara i ostalih sudjelovati u tom konvoju, ali pozvani su svi koji se ne slažu sa Sporazumom o arbitraži, rekao je Kolec u izjavi za novinare ocjenjujući taj sporazum amaterskim, koji sigurno ne ide u prilog ribarima.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

'Mi ne tražimo da ide nekome u prilog', nego da bude pravedan i za jednu i za drugu stranu, rekao je, ističući da bi taj problem trebalo riješiti na haaškome sudu, a ne da arbitri tim sporazumom dobiju smjernice na osnovi kojih će donijeti konačnu odluku.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin najavio je 14. studenoga, veliki javni prosvjed u Umagu u organizaciji predstavnika ribara, Matice hrvatske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata kojim će još jedanput upozoriti na neslaganje sa Sporazumom o arbitraži te na strah od gubitka nacionalnog teritorija. 'Vjerujem da će se tom skupu pridružiti brojni građani Istre jer ne možemo dopustiti da Hrvatska svojim teritorijem plaća kartu ulaska u Europsku uniju', zaključio je Danilo Latin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene