Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Split bez azila

UZNEMIRUJUĆE Fotografija koja je zgrozila cijelu državu: Dok se penjao po paletama, lanac kojim je vezan je zapeo i ugušio ga

Stravične fotografije pasa iz Splita novi su kamen spoticanja u odnosima splitskih gradskih vlasti i Županije. Dok se kuju planovi za budući azil, iz Grada kažu da Županija nije napravila ništa. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić.

Fotografija psa iz Splita zgrozila je cijelu državu. Dok se penjao po paletama, lanac kojim je vezan je zapeo i ugušio ga.

"Nažalost je došlo do smrti koja je vrlo vjerojatno bila bolna i dramatična. Žao mi je što nismo bili tu u tom trenutku, što nismo mogli nešto učiniti. Kolegica me nazvala u tom trenutku i ostao sam u apsolutnom šoku“, kazao je Zoran Filipović iz NO KILL skloništa za napuštene životinje Animalis Centrum.

Između Žnjana i Stobreča još uvijek je 40-ak pasa koji čekaju bolje dane. Uskoro će ih se premjestiti u privremeno sklonište.

"Jednostavno to su psi koji nažalost ne mogu završiti u azilu, u skrbi kakva je inače u azilima, iz jednostavnog razloga što su mješanci raznih borbenih pasa koji su i tretirani tako da je upitno koliko se mogu socijalizirati i s drugim psima i s ljudima“, kazao je dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva Jeftinije cijene Vozači, pripremite se: Nove cijene goriva stupaju na snagu od utorka

U dvorištu strave splitski psihijatar držao je 67 pasa, od kojih šest štenaca te čak dva vuka. Neki od njih premješteni su u azile po Hrvatskoj s obzirom na to da Splitsko - dalmatinska županija još uvijek nema svoj.

Građani smatraju da je azil nasušno potreban, a Tomislav Šuta kao predsjednik Povjerenstva projekta azila kaže da je uvršten u izmjene prostornog plana Općine Klis. Slijedi strateška procjena utjecaja zahvata na okoliš.

Iz Grada Splita, koji trenutno skrbi za nesretne pse na Duilovu, sumnjaju u njegovu realizaciju. "Nemaju zapravo nijedan od nekih 10-15 koraka koje su najavili od okruglog stola do realizacije azila“, upozorava Ivošević.

Pročitajte i ovo Giorgia Meloni Talijanska premijerka Meloni iz Puglije komentirala Europske izbore, a Putinu poručila: "Nema smisla Ukrajini proučiti da se mora povući iz Ukrajine"

Državni inspektorat u petak je utvrdio da su svi psi cijepljeni i primjerena stanja, a trebali bi preseliti kroz 20 dana. Na registrirani azil čekat će se ipak puno duže.

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Brune Papić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene