Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvoje Talijana nisu se po iskrcaju držali dogovora i preporuke zapovjednika spasilačkoga broda, pa nisu prijavili vlastiti dolazak na obalu.


Dvoje mlađih talijanskih turista, koji su spašeni kod Elafita u složenoj akciji, po povratku na kopno u Dubrovniku nisu se, po dogovoru, prijavili policiji pa Policijska postaja Dubrovnik, na temelju njihova opisa, provodi daljnju istragu kako bi utvrdila njihov identitet, razloge nestanka i neprijavljivanja nadležnim službama po povratku na kopno.

Vezani članci Pedro Pascal Naočiti glumac iz najgledanijih serija stigao u Lijepu Našu, s njim je i kolega poznat po bizarnom ponašanju? Mike Pompeo i Andrej Plenković Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u"

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je u četvrtak da se dvoje talijanskih turista, koji su u srijedu spašeni u dubrovačkome akvatoriju u složenoj akciji poduzetoj po izrazito lošem vremenu, nisu prijavili policiji po dolasku na kopno.

Talijanske turiste spasio je privatni izletnički brod čiji je zapovjednik u srijedu, slijedom radijske obavijesti o dvoje nestalih Talijana, prijavio da ih je pronašao nedaleko otoka Koločepa gdje ih je oko 17 sati prekrcao iz kajaka na izletnički brod te ih potom iskrcao u dubrovačku Gradsku luku, pa je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 22,25 sati svim sudionicima izdala naredbu o prekidu potražne akcije.

Javio se otac djeteta zaključanog u autu u Poreču: 'Bilo mu je samo vruće'

Međutim, dvoje Talijana nisu se, po iskrcaju držali dogovora i preporuke zapovjednika spasilačkoga broda, pa nisu prijavili vlastiti dolazak na obalu. Budući da je potražna akcija za njima na moru u međuvremenu čak i proširena te je trajala daljnjih nekoliko sati, Policijska postaja Dubrovnik, na temelju njihova opisa, provodi daljnju istragu kako bi utvrdila njihov identitet te razloge njihova prijavljivanja nadležnim službama po povratku na kopno.

(MRCC Rijeka) primio je u srijedu u 19,34 sata dojavu od Lučke kapetanije Dubrovnik da je pokrenuta potraga za dvoje nepoznatih talijanskih turista koji su nestali tijekom plovidbe kajakom. Obavijest o nestalim kajakašima dubrovačkoj Kapetaniji uputila je postaja Pomorske granične policije Dubrovnik čiji službenici su također bili uključeni u potražnu akciju.

Posada broda 'Andrija Mohorovičić' noćas spasila 354 osoba

Prema prikupljenim podatcima, dvoje mlađih talijanskih turista u srijedu oko 15,30 sati otplovili su iznajmljenim kajakom iz Gornjega u smjeru Donjeg Čela na otoku otok Koločep, a kako nisu doplovili na odredište, poznanici su potragom pronašli napušteni kajak s opremom dvoje Talijana nedaleko otoka Koločepa, o čemu su obavijestili Pomorsku policiju.

S obzirom da su do početka potrage na moru zavladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, Središnjica je u 21 sat u potragu uključila i brod "Faust Vrančić“" iz sastava Obalne straže RH, dok su istovremeno na službeno plovilo dubrovačke Kapetanije ukrcani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Središnjica je o potrazi obavijestila i sve sudionike u pomorskome prometu, a pozivu u potragu odazvao se i veći broj žitelja otoka Koločep koji su se priključili traganju vlastitim plovilima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook