Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snašli se!

Brodica im se nasukala na zabačenom otoku prije tri dana, oni se dosjetili kako privući pažnju spasilaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica mornara s Mikronezije, čija se brodica nasukala na malome zabačenom otoku u zapadnom Pacifiku, spašena su pošto su australski i američki ratni zrakoplovi primijetili golemu SOS poruku ispisanu u pijesku.

Njihov nestanak prijavljen je prije tri dana, nakon što je njihovo plovilo ostalo bez goriva, daleko od zacrtanog kursa. Vlasti Guama, obližnjega američkog teritorija, pokrenule su potragu u subotu.

Pročitajte i ovo Marinci u Splitu - 4 Nemaju limita Američki mornari u Splitu: "Dođemo i trošimo puno novca na kopnu jer smo dugo na moru, želimo se što više zabaviti" Američki ratni brod u Splitu - 3 podrška nato-u Pogledajte američki ratni brod koji je uplovio u splitsku luku Lora: Dnevnik Nove TV jedini u unutrašnjosti impresivne grdosije

Pripadnici australske vojske iz helikoptera su zamijetili veliki SOS znak što su ga mornari ispisali na plaži. Nakon toga su sletjeli i pružili im pomoć.

Mornari su dobrog zdravlja i prošli su bez većih ozljeda, izvijestila je australska vojska. Uspjeli su doploviti do otoka Pikelot, gotovo 200 kilometara zapadno od mjesta s kojega su isplovili u sedam metara dugoj brodici.

Mornari će patrolnim brodom biti prebačeni do svojih domova. Mikronezija se nalazi u zapadnom Tihom oceanu, a čini je oko 600 manjih otoka i atola razbacanih po golemom oceanskom prostranstvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene