Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrepčanka koja je danas doživjela nesreću planinareći na području Južnog Velebita spašena je večeras i evakuirana s nepristupačnog terena te prebačena u Starigrad Paklenicu, gdje ju je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći.


Kako se navodi u priopćenju HGSS-a, Županijski centar 112 u Zadru danas u 16,20 sati zaprimio je poziv u pomoć od bračnog para koji je planinareći na Južnom Velebitu doživio nesreću, pri čemu je I.G.J. (51) iz Zagreba teže ozlijedila nogu.

Zbog ozljede koja je zahtijevala transport, te nepristupačnog terena i velike udaljenosti od putova, zatraženo je uključivanje helikoptera HRZ-a i dežurne letačke ekipe HGSS-a iz Splita, dok je zbog noći koja se približavala na mjesto nesreće istovremeno upućena i zemaljska ekipa HGSS-a iz Zadra, za slučaj da noć onemogući lociranje mjesta nesreće ili da helikoptersko spašavanje iz zraka ne bude moguće za dnevnog svjetla.

Vezani članci Spašavanje djevojčice i majke s Biokova HGSS-ovci u potrazi za nestalim Poljakom na Biokovu našli - osmogodišnju djevojčicu i njenu majku Akcija spašavanja na Palagruži (Foto: Stipe Božić/HGSS) Akcija spašavanja na Palagruži: HGSS-ovci helikopterom spašavali svjetioničara koji je jučer slomio ruku

>> Tri dana preživio u jami dubokoj 15 metara, našao ga pas HGSS-a

Spašavatelji su ozlijeđenu planinarku prije mraka uspjeli podići u lebdeći helikopter te je evakuirati s nepristupačnog terena, nakon čega je prebačena u Starigrad Paklenicu, gdje ju je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći. U međuvremenu je i ekipa HGSS-a iz Zadra došla do mjesta nesreće gdje se nalazio njen suprug, te će se s njim spustiti u dolinu tijekom noći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook