Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas u rijetkim poslovima

Ova poduzetnica je uspjela s uzgojem puževa i glista!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kratkih rukava, ali ne zbog vremena, ostalo je više od 326.000 hrvatskih građana. Toliko ih je danas nezaposleno. Da posao neće naći vas, već se za pronalazak radnog mjesta morate dobro potruditi, dokazuje i sljedeća priča.

Više praznih stolova u restoranima znači manje posla za sezonske radnike. Zato je s prvim jesenskim danima većina završila na ulici. Bez stalnog prihoda mnogi su neutješni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražili smo HZZ traži 11.931 radnika Slika nije dostupna Za Dnevnik Nove TV Ivana Ivanda Inspektori 'češljali' Brač: Evo što su pronašli

Nezaposlenih je sve više. Broj je do danas porastao na 326.348. 'Treba im naći posao što prije i što više, pa će i nama bit umirovljenicima lakše', kaže umirovljenica Piroška.

>> Završili ste fakultet i ne možete naći posao? Evo koje su vam mogućnosti!

Sustav spašavaju najtraženija radna mjesta - u ugostiteljstvu, industriji ljepote i informatičkoj tehnologiji. A dobro prolazi i bavljenje rijetkim poslovima. Hana je zato pokrenula uzgoj puževa. A na daleko arapsko tržište plasira čak i gliste.

'Ako imate stare partnere, pravi tim i prave ljude te unosne izvozne partnere, mislim da je to formula za uspjeh', kaže poduzetnica Hana Medin koja, osim što je zaposlila samu sebe, radna mjesta otvorila je i za druge.

Strategija zapošljavanja potrebnija je nego ikad. Do novih radnih mjesta nikako se ne isplati ići puževim korakom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene