Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandali u Sisku

Sotonistički čin: Uništili kip Majke Božje Lurdske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred Crkve Svete Marije u Sisku nepoznati vandali uništili su kip Majke Božje Lurdske. Kip je prepiljen na dva dijela, od kojeg je donji, razbijen i razbacan oko oltara, a gornji je s glavom položen na oltar. Sklopljene Gospine ruke su odrezane i položene pokraj glave.

Uništeni Gospin kip prvi je vidio vjeroučitelj nakon što je u crkvi služena ranojutarnja misa.' Nije to vandalizam. To je djelo sotonista, to je poruka nama kršćanima, vjernicima u ovo predbožićno vrijeme. Ovaj kip ovdje stoji 30 godina, preživio je rat, granatiranje, nikada ga nitko nije dirao' , rekao je za Slobodnu Dalmaciju velečasni Branimir Koretić, župnik Župe Svete Marije u Sisku. On smatra kako  je velika simbolika ovoga zlodjela upravo zbog toga što je  kip prepiljen na pola kod utrobe koja simbolizira bezgrešno začeće i rođenje Isusa koje vjernici upravo iščekuju.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

Materijalna šteta procjenjuje se na 20 tisuća kuna

'Tražio sam od policije da obavi svoj posao jer ovo je napad na vjernike. Pred kipom Majke Božje Lurdske ljudi su se molili, zavjetovali, plakali. Ispod njega je uvijek bilo mnogo upaljenih svijeća', dodao je župnik koji materijalnu štetu procijenjuje na 20 tisuća kuna. Osim Gospinog kipa uništeni su i nosači reflektora koji su ga obasjavali. Policiji u Sisku prijavljeno je kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, počinjeno na štetu župne crkve u ulici Antuna Grahovara u Sisku. Za počiniteljima se intezivno traga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene