Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica Somalijaca uhvaćena su u pokušaju ilegalnog prijelaza granice sa Slovenijom. Policija ih je zatekla pored Kanala svetog Odorika, blizu graničnog prijelaza Plovanija.


Bujska je policija u posljednja dva dana spriječila četiri strana državljana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Vezani članci Neda Ćalić Novi prosvjed na granici, stanovnici odsječeni od svijeta: "To nitko od velikih ljudi ne razumije" Aržano - Građani traže otvaranje granica - 3 Mještani traže otvaranje graničnog prijelaza: "Užas! Ovo nije bilo nikad kao sad"

U srijedu oko 23 sata kraj Kanala sv. Odorika, u blizini graničnog prijelaza Plovanija, zatekli su dvojicu Somalijaca, 39-godišnjaka i 32-godišnjaka, koji su pokušavali prijeći granicu sa Slovenijom.

>> Azilanti ne smiju nositi kofere

Utvrđeno je da su obojica stranaca tražitelji azila koji su tog dana napustili Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu i autobusom došli do Umaga.

Prateći zemljopisnu kartu, muškarci su se pješice uputili prema granici. Zbog prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama i prekršaja iz Zakona o azilu izrečene su im novčane kazne.

Dan poslije, u četvrtak oko 15:45 sati, policajci su na autobusnom kolodvoru u Bujama zatekli dvojicu državljana Albanije u dobi od 29 i 25 godina.

Albanci su, utvrđeno je, namjeravali nezakonito prijeći državnu granicu sa Slovenijom, a potom otići u Italiju. Danas će im se izdati rješenje o protjerivanju s područja Republike Hrvatske. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook