Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku i glavni tajnik Vijeća EU-a Javier Solana visoko cijeni doprinos doprinos koji je pokojni bivši hrvatski premijer Ivica Račan dao približavanju svoje zemlje Europskoj uniji, izjavila je u ponedjeljak njegova glasnogovornica Cristina Gallach. Sućut je uputio i britanski ministar za Europu Geoff Hoon.


- U ime Javiera Solane i Europske unije želim poslati sućut hrvatskom narodu, njegovoj obitelji i vođama zemlje. EU smatra da je sjajan posao, koji je Račan obavio dok je bio premijer i ključna figura u hrvatskoj politici, bio od temeljne važnosti za pokretanje Hrvatske prema EU-u, izjavila je hrvatskim novinarima njegova glasnogovornica Gallach.

Vezani članci Slika nije dostupna ODLIČNA SEZONA Njima su žega i vrućine blagoslov Slika nije dostupna Od Dubrovačke republike do danas: Kroz 50 bazena do najkvalitetnije soli!

- Vodio je vladu u vrlo važnim okolnostima za Hrvatsku, stoga Solana visoko cijeni ono što je činio i način na koji je vodio vladu i zemlju prema obitelji europskih naroda i stoga će nedostajati, rekla je Gallach dodajući da je Solana već uputio takvu poruku hrvatskoj Vladi i narodu.

I Europska komisija je preko svoga izaslanstva u Zagrebu izrazila sućut u povodu smrti bivšeg predsjednika SDP-a i predsjednika
Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom Unijom.

- Posebno ističemo ključnu ulogu Ivice Račana kao premijera i
oporbenog čelnika u napretku Hrvatske prema članstvu u EU-u, stoji u priopćenju EK-a.

Britanski ministar za Europu Geoff Hoon u ponedjeljak je SDP-u uputio izraze sućuti povodom smrti bivšeg predsjednika stranke i bivšeg hrvatskog premijera Ivice Račana.

- Ivica Račan odigrao je veoma važnu ulogu i kao premijer i kao vođa socijaldemokratske stranke u prijelazu svoje zemlje i cijele regije u stabilnu i prosperitetnu budućnost, napisao je Geoff Hoon.

Britanski je ministar pismo s izrazima sućuti poslao zamjenici
predsjednika SDP-a Željki Antunović, kaže se u priopćenju iz
britanskoga veleposlanstva.