Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijunska šteta

Šokirani mještani o kataklizmičkim prizorima u marini: "Strašno! Pitali smo se hoće li nam krenuti prema kućama"

U marini u Kaštelima kod Splita još se istražuje uzrok požara koji se mogao pretvoriti u tragediju. Izgorjelo je šest skupih plovila. No da brodovi nisu na vrijeme izvučeni na pučinu, požar bi se brzo proširio na ostala plovila, a velika marina je puna i djelatnika i turista. Samo srećom, nije bilo ozlijeđenih.

Nakon požara u marini u Kaštelima u kojem je spaljeno šest brodova, dva su na plaži. Lako je zamisliti paniku. Šokirani mještani u nevjerici su gledali kataklizmične plamteće prizore na moru. "Strašno! Vatra, vjetar... Pitali smo se hoće li nam krenuti prema kućama", opisao je prizor Matko Šaban.

Brodovi su vrijedni preko nekoliko milijuna eura, a što se dogodi kad krene vatra vidjelo se u subotu. U svega nekoliko trenutaka, sav luksuz pretvorio se u hrpu spaljene plastike. Policijski očevid traje, a u ponedjeljak su policajci dronom snimali marinu iz zraka. Neke brodove tek trebaju vaditi iz mora. No, strani skiperi u ponedjeljak su izvadili sef jahte i majice na kojima se vidi kakav je brod bio. A bio je velik i skup.

Dok je u subotu plamen gutao i širio otrovni dim plastike prvi su se snašli lokalni ribari. ''Zakačili su brodove konopima i izvukli ih na pučinu'', rekao je Dušan Rokov. Srećom, i vatrogasna postaja je odmah uz marinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nitko nije ozlijeđen VIDEO Incident ispred stožera Možemo!, muškarac prijetio okupljenima, a zatim zapalio benzin: ''Komunjare, umrijet ćete svi!''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skup gubitak Požar u Kaštelima zahvatio je i jahtu Milana Popovića, beogradski poduzetnik potvrdio je da je izgorjela

Ivan Sanader, zapovjednik DVD Kaštel Gomilica kazao je kako su najveća opasnost bile plinske boce i gorivo. Vlasnik marine Joško Berket zahvaljuje svima i kaže - najvažnije da nitko nije ozljeđen. Jer marina je puna djelatnika i gostiju. Dodao je i kako je uzrok požara bio u brodskoj kuhinji.

Marina uredno posluje. Brodovi jesu kasko osigurani, ali dugo će se istraživati tko je zapravo kriv i odgovoran za milijunsku štetu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene