Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasvijetljen misterij

Detalji slučaja koji je zgrozio Hrvatsku: Otkriveno što je pokazala obdukcija bebe koja je pronađena uz cestu

Aktualno Galerija Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 4 Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 7 Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 7 Foto: DNEVNIK.hr Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 6 Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Branko Šerić, odvjetnik Branko Šerić, odvjetnik Foto: DNEVNIK.hr +3 Istraga smrti novorođenčeta, ilustracija - 8 Galerija 1/8 >>
Slučaj 28-godišnjakinje koja je ostavila mrtvo novorođenče u mjestu Hlevnica, nedaleko od hrvatsko-slovenske granice, još zgražava javnost. Policija nije dokazala sumnju u čedomorstvo. Majci prijeti kazna do dvije godine zatvora. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Misterij zagorskih brega je rasvijetljen, ali priča koja je policiju dovela do 28-godišnje žene koja je mrtvo novorođenče ostavila uz cestu u Hlevnici - i dalje je mučna za njezine mještane.

"Loše, loše. Trnci su me prošli, trnci... Nema tu lijepih riječi, za takvu osobu ne", rekla je jedna stanovnica.

U potrazi za majkom provjeravalo se baš sve - razgovaralo s liječnicima, rodiljama, nizom svjedoka...

Sve o kriminalističkoj istrazi u ovom slučaju, ali i dokazima koje su prikupili - policija i nadležno državno odvjetništvo drže u strogoj tajnosti. Kažu kako detalje ne žele iznositi javno zbog obiteljskih odnosa, ali i sredine u kojoj se nalazi osumnjičenica.

Pročitajte i ovo Oliver Ojdanić, psihijatar - 2 Užas u Hlevnici Psihijatar o ženi koja je mrtvu bebu ostavila u snijegu pored ceste: "To je jako teško djelo. Zaista ne znamo što se događalo u njezinoj glavi"

Sumnja u čedomorstvo službeno nije potvrđena. Obdukcija je pokazala da je beba, pronađena u lošem stanju, već rođena mrtva.

"Za čedomorstvo je neophodno dokazati da se beba živa rodila, da je poživjela i da je majka bila u teškom psihičkom stanju, tzv. postporođajnom stresu i poremećenosti", pojasnio je odvjetnik Branko Šerić za Dnevnik Nove TV.

Majku iz manjeg, obližnjeg mjesta prijavljuju za kazneno djelo povrede mira pokojnika.

"Tko neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo, fetus, dio tijela ili pepeo umrle osobe ili tko oskvrne tijelo - kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine", stoji u Kaznenom zakonu.

Nije u istražnom zatvoru jer za to nisu postojali uvjeti - odgovaraju iz tužiteljstva u Zlataru. Prijavljena im je redovnim putem kad je policija sve posložila. Prije konačne odluke žele utvrditi sve okolnosti.

Pročitajte i ovo Hlevnica: Stravičan zločin - 4 Dnevnik Nove TV doznaje Policija riješila užas u Hlevnici: Pronašli ženu koja je bacila mrtvu bebu, poznato i koliku bi kaznu mogla dobiti

"Treba utvrditi pažljivo i njezino psihičko stanje", rekao je Šerić i dodao: "Mislim da postoje svi uvjeti koji bi isključili kazneni progon te majke, te žene, i to treba što prije utvrditi."

Na potezu su tužitelji - moraju odgovoriti što je sve kumovalo ovoj tragediji. Mrtvo novorođenče pronađeno u snijegu prije gotovo tri mjeseca nije bilo jedino dijete u toj obitelji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene