Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pismo zatvorenika s Bilica

Bilice: 'Sobe pune žohara, zatvorenici oboljeli od AIDS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica pritvorenica splitskog zatvora na Bilicama obratili su se medijima šokantnim pismom u kojem opsuju nepodnošljive uvjete zatvorskog života.

Pritvorenici zatvora obratili su se pismom redakciji Slobodne Dalmacije i naveli kako su dvojica pritvorenika zaražena AIDS-om, a dosta ih boluje od hepatitisa B i C, no uopće im se ne pruža adekvatna liječnička pomoć. U pismu se navodi kako po deset osoba živi u sobi od 24 kvadrata, a ogorčeni su i što određeni pritvorenici zbog rodbinskih i prijateljskih odnosa  uživaju s pravosudnim policajcima, pa im dopuštaju otvorene posjete.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Stanovnici Bilica pišu kako su cijene unošenja mobitela i raznih vrsta droge itekako poznate. Slobodna Dalmacija prenosi pismo u kojem stoji da pojedini pravosudni policajci za unošenje mobitela u ćeliju uzimaju petsto do tisuću eura, a za drogu od sto do petsto. Napominju kako ima i premlaćivanja. 'Čak i kada su sobe pune žohara, ne daju nam nikakvo sredstvo za čišćenje i trovanje žohara, nemamo tekućine za pranje posuđa, niti WC sanitar. A oni polijevaju WC jednom u mjesec dama', stoji u pismu. Zatvorenici napominju kako nitko od mjerodavnih ne reagira kada se zatvorenici žale. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene