Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki izbjeglički val

SNIMLJENO DRONOM U pet sati stiglo 50 gumenjaka s izbjeglicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svega nekoliko sati više od 3.000 izbjeglica iz Sirije i Afganistana, mokri i iscrpljeni, stigli su gumenim čamcima do grčkog otoka Lesbos.

Snimke drona pokazuju koliko je gumenih čamaca na putu prema Europi. U pet sati 50 gumenjaka na kojima je bilo po 60 do 70 osoba stiglo je do Lezbosa.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Broj čamaca koji stiže na grčki otok u posljednje vrijeme sve je veći. Prije svega nekoliko tjedana u cijelom danu stizalo bi ih po 40. Nije jasno zašto se broj odjednom toliko povećao. Početkom jeseni, Mediteran neće biti pošteđen oluja zbog čega će prijelaz biti previše opasan, pa se putovanja ovih dana, prije prvih oluja intenziviraju.

STOŽER OBJAVIO Ako Mađari zatvore granicu u Botovu, vlakovi idu za Zagreb

Izbjeglice snimljene dronom, posljednje su u valu od 430.000 migranta koji su brodovima preko Mediterana ove godine ilegalno ušli u Europu. Od toga je 309.000 u Europu ušlo preko Grčke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene