Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posipavanje kao prevencija

VIDEO Snijega u Delnicama ima napretek: Kako radi ralica, iz kabine je nadgledala reporterka Dnevnika Nove TV

Ralice u Delnicama ne miruju. Snijeg ne pada, ali toliko ga je palo da čišćenju kao da nema kraja, a ceste svakako treba posipati. Kako to sve izgleda u praksi, u kabini ralice provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

Puno je posla pri čišćenju i posipavanju cesta u Delnicama, koje imaju 55 naselja te nešto više od 75 kilometara cesta na kojima treba obaviti posao zimske službe.

''Od zime do zime na zimsko održavanje i čišćenje ode i do 15 posto lokalnih proračuna. Ove godine država će im u potpunosti pokriti iznos tih troškova'', kazala je reporterka Katarina Jusić Mezga, koja se u Dnevnik Nove TV javila iz ralice kojom je upravljao voditelj Zimske službe u Delnicama Boris Pirc.

Pročitajte i ovo Vlado Košić i otkopavanje snijega zahvala svima I biskup Košić zaglavio u mećavi: Treba zahvaliti i Crkvi, ne samo civilnim službama

Pročitajte i ovo Ilustracija U CENTRU ŽABLJAKA Teška nesreća: Žena stradala pod ralicom, nije joj bilo spasa

''Obavljamo sada preventivni posao posipavanja cesta u gradu jer je temperatura oko nule. U jednom snježnom danu potroši se i do 15 kubika mješavine soli i pijeska. Snijeg odvozimo iz grada kamionima na poziciju koju je Grad odredio za odvoz snijega'', objasnio je Pirc.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene