Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Makarskoj kao i na dijelu Makarskog primorja, unatoč temperaturi od 8 celzijevih stupnjeva povremeno pada snijeg što ga jaki vjetar donosi s Biokova.


Na Primorju puše vrlo jaka bura prosječnom brzinom od sedamdesetak, a na udare i do 130 kilometara na sat, zbog čega je u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska, izvijestio je Gradski centar Osejava iz Makarske.

Temperatura 10 stupnjeva ispod ništice

Vezani članci Sniježna mećava u prometu - 1 Bura na moru i snijeg na kopnu stvaraju velike probleme u prometu: ''Preporuka je da svi koji mogu odgode putovanje'' Snjegović u Fužinama Što nas danas čeka? Kiša, snijeg, bura, zaleđena cesta...

Na Biokovu od jutros pada snijeg, a na najvišem vrhu Svetom Juri, kaže dežurni tehničar na odašiljaču HRT-a, temperatura se spustila na minus 10 stupnjeva Celzija. Na putnim pravcima Makarska - Vrgorac preko Biokova i Dupci - Šestanovac, promet se normalno odvija, kažu u makarskoj policiji, a autobusi iz Zagreba kasnili su u dolasku u Makarsku tridesetak minuta, doznaje se na makarskom Autobusnom kolodvoru. Lika je proljeće započela niskim temperaturama i snijegom. U Gospiću je tijekom noću palo četiri centimetra snijega.