Zimski uvjeti na cestama (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Zimski uvjeti na cestama (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.


Od 5 sati jutros ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru uključujući i autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica-Bosiljevo 2, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Vezani članci Snijeg u Gorskom kotaru FOTO Snijeg zabijelio Hrvatsku: Idilični prizori diljem unutrašnjosti, ali stigli i problemi u prometu Gužva, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ne gubite živce: Pogledajte gdje se i kad očekuju najveće gužve zbog uskrsnih blagdana

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini cesta u Lici, uključujući i autocestu A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina.

Zbog zimskih uvjeta i olujnog vjetra trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te obrnuto za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Mokrih i skliskih kolnika mjestimice ima u Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo i Krčki most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog orkanskih udara na dionici Kikovica - tunel Zuhobić vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h), autocesta A7 Draga-Šmrika, brza cesta čvor Čavle-čvor Kikovica A6, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, Jadranska magistrala DC8 između Bakra i Senja, DC25 Gospić-Karlobag, DC27 Gračac-Zaton Obrovački i Paški most.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici i Zadarskoj županiji na sljedećim dionicama: autocesta A1 između čvorova Gospić i Sveti Rok, DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka-Knin, DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, DC25 Korenica-Bunić-Lički Osik-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak, DC50 Gračac-čvor Sveti Rok-Gospić, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5209 Brotnja-Srb, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, LC59122 Šušanj-Ledenik, LC59123 Šušanj-Konjsko, sve županijske i lokalne ceste na području Korenice.

Ti uvjeti vrijede i u Gorskom kotaru, na cesti DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja.

Sljemenska cesta otvorena je za sav promet. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su trajektne linije: Brestova - Porozina, Stinica - Mišnjak, Lopar-Valbiska, Prizna - Žigljen, Zadar-Ist-Olib-Silba-Premuda, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Dubrovnik - Lopud-Suđurađ; brodske linije: Mali Lošinj - Unije - Susak te katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja, Mali Lošinj - Rijeka (ostaje u Malom Lošinju), Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis - Split - Vis. (Hina/D.B.)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju