Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastale štete

Snažno nevrijeme poharalo Sisak: Srušena stabla, s garaže odletio krov

Ilustracija
Ilustracija Foto: Mate Piskor / CROPIX
Jaka kiša praćena vjetrom u ponedjeljak kasno popodne zahvatila je Sisačko-moslavačku županiju. Dežurne su ekipe na terenu, a djelatnici Elektre otklanjaju štete na električnim stupovima i instalacijama.

Na sisačkom području snažni vjetar polomio je mnoga stabla, pa su komunalne službe i vatrogasci bili angažirani u njihovu otklanjanju. Također je bilo dojava građana o štetama na automobilima na koje je palo drveće.

Djelatnici Elektre angažirani su na otklanjanju šteta na električnim stupovima i instalacijama, koje su dovele do kvarova na električnoj mreži.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) u Sisku imali su nakon 16 sati pet intervencija na uklanjanju porušenih stabala na području grada te jednu intervenciju na popravku garaže s koje je vjetar odnio limeni krov, rekao je zapovjednik JVP-a Miroslav Golub.

Pročitajte i ovo Promjena vremena Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Više detalja zna meteorolog Darijo Brzoja

Pročitajte i ovo Nevrijeme pored Vrbovca Promjena vremena Kaos zbog naglog nevremena: "Trajalo je tek minutu, ali sve je diglo u zrak. Iščupan je prometni znak, suncobran je letio 20 metara"

Najveće štete u Sisku počinjene su na starijim stablima uz Rimsku ulicu, gdje je uklonjeno desetak polomljenih stabala. Osim toga, gradska kanalizacija nije mogla prihvatiti velike količine oborinskih voda, pa su neke prometnice i parkovi bili poplavljeni. 

U Karlovačkoj županiji bez većih posljedica

Nevrijeme koje je zahvatilo središnju Hrvatsku u Karlovačkoj županiji nije prouzročilo znatniju štetu: pala su dva električna stupa kod Maljevca, ali nije bilo prekida opskrbe električnom energijom.

Od direktora Elektre Karlovac Zvonka Spudića Hina doznaje da su stupovi uklonjeni s ceste i promet se nesmetano odvija. U Centru 112 rekli su da su zaprimili četiri poziva i da se odnose na oboreno drveće koje ometa cestovni promet.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene