Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slučaj riječkih Tržnica dobiva čini se novi obrat. Iz pouzdanih izvora doznajemo da je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuo postupak smjene prvog riječkog tužitelja i to zato što je pogodovao Slavku Liniću u slučaju Tržnice Rijeka, u kojem je Grad Rijeka oštećen za 80 milijuna kuna.


Slučaj Tržnice Bajić je prebacio u Osijek prošloga četvrtka, a, kako doznaje Jutarnji list, postojala su dva razloga za takvu odluku. Prvo, riječko tužiteljstvo o predmetu Riječke Tržnice uopće nije izvještavalo glavnog državnog odvjetnika. Drugo, odbili su kaznenu prijavu za slučaj Riječke Tržnice koju je 2007. sastavila riječka policija. Osumnjičeni u toj kaznenoj prijavi bio je upravo Slavko Linić. Riječki tužitelj, piše Jutarnji, osobno je i izričito tražio od policije da odustane od kaznene prijave protiv Linića. Kaznena prijava podignuta je protiv sadašnjeg gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, i to mjesec dana nakon što je došlo do zastare pa se više ne može kazneno goniti i Slavka Linića.

Vezani članci Dino Goleš Nakon brisanja građana iz platforme za cijepljenje: "Vremena je sve manje, a greške sve češće" Kratak fitilj Test tolerancije: Provjerite koliko vam je kratak fitilj

Podizanje kaznene prijave izazvalo je žestoku reakciju Slavka Linića koji se obrušio na sam vrh policije , ravnatelja Olivera Grbića i ministra Tomislava Karamarka. Linić je u napadu ustvrdio da je podizanje kaznene prijave isključivo politički motiviran čin odrađen po nalogu premijerke Kosor s ciljem progona i diskreditacije čelnih ljudi riječke lokalne samouprave. Olivera Grbića prozvao je kukavicom a Karamarka 'običnim špijunom'.

Ako se potvrdi točnim najavljena smjena županijskog državnog odvjetnika u pozadini tog poteza vjerojatni razlog je činjenica da je ŽDO svojom sporošću onemogućio kazneno gonjenje najmoćnijeg riječkog SDP-ovca Slavka Linića, piše Jutarnji.