Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi direktor Tomislav Čizmić

Balažič dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave Mercatora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadzorni odbor Mercatora prihvatio je ostavku Tonija Balažiča.

Nadzorni odbor Mercatora na izvanrednoj sjednici u Zagrebu, prihvatio je ponuđenu ostavku dosadašnjeg direktora Mercatora Tonija Balažiča, a na to mjesto imenovao Tomislava Čizmića, objavili su popodne slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredna uprava podnijela žalbu Sud mora u roku od dva dana donijeti odluku o dionicama koje je Slovenija oduzela Agrokoru Slika nije dostupna "to je zloporaba zakona" Fortenova: "Slovenija je neutemeljeno otuđila Agrokorove dionice Mercatora"

Delo piše da Balažič nije bio dostupan za komentar, ali da je njegova ostavka vrlo vjerojatna te da iz Mercatora odlazi na vlastiti zahtjev. Neimenovani poznavatelji prilika u Mercatoru, međutim, ocjenjuju da je Balažič prisiljen na uzmak, no ne piše tko ga je na to prisilio. 

Balažič je prije dolaska na čelo Mercatora 2012. vodio Fruktal i Žito. Vodio je zahtjevne pregovore s brojnim bankama kreditorima Mercatora i zajedno s članom uprave za financije Dragom Kavškom (koji je Mercator napustio krajem prošle godine) zaključio sporazum kojim je Mercator uspio zaštititi od teškoća u kojima se nalazi Agrokor. 

Iako dobavljači Mercatora zbog tog sporazuma s vjerovnicima još nisu osjetili nikakve teškoće povezane s problemima Agrokora, to će se neizbježno dogoditi prije ili kasnije, piše Delo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene