Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lekcija Ante Đapića

Smijenjen Matković: 'Što si mislio Gordane? U HDSSB-u gutaju žive žabe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordan Matković više nije na čelu osječkog Gradskog vijeća.

S mjesta predsjednika gradskog Parlamenta 'skinulo' ga je 14 vijećnika HDSSB-a, HNS-a, HDZ-a, HSLS i SU-a. 'Svi su potvrdili da sam dobro vodio sjednicu pa je očito da je u pitanju neka preventiva ili predizborni štos uklanjanja političkog protivnika', komentirao je Matković ponavljajući da je bilo prijetnji od strane gradonačelnika Krešimira Bubala nekim vijećnicima odnosno da su se 'vijećnici morali odrediti jesu ili uz HDSSB ili ne'.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

>> Osijek: HDSSB pokrenuo opoziv predsjednika Gradskog vijeća

'Matković se očito drži da stoput ponovljena laž postaje istina. Smiješno je komentirati takve izjave, to je dnodna politike. Zato smo mu se i zahvalili. On je za mene završena osječka priča. Osijek nije i neće biti grad slučaj', kazao je Bubalo. Razrješenju koje je HDSSB zatražio još prije dva tjedna, prethodili su sati rasprave, a lekciju je svom bivšem članu održao i bivši gradonačelnik, vijećnik HSP-a Anto Đapić.

Đapić: Citirat ću Riblju Čorbu

'Kad ste 2009. rekli da ste punoljetni u HSP-u i da odlazite, ja sam vidio ovo danas. Što si ti mislio Gordane, da ćeš se pobuniti, a da te oni neće samljeti na najbrutalniji način? Citirat ću Riblju Čorbu 'ideale vole budale'. Nije lako u HDSSB-u. Mislite da oni nerijetko ne gutaju žive žabe sa šefom u Mostaru?', kazao je Đapić upozorivši Matkovića da će ga, ne prizna li da je pogreška to što je ušao (i izišao) u HDSSB, izbaciti iz svoje knjige!

Naljutio je Matković i vijećnike HDZ-a kad im je rekao da je vjerovao da će ga podržati jer mu je tako rekao predsjednik gradskog odbora Josip Salapić. 'Mi smo vijećnici odrasli ljudi. Nismo maloumni. Pa valjda ste s nama trebali razgovarati', uzvratio mu je Ivica Vuletić. Kolega mu Josip Škorić naglasio je da se ne stide podržati nešto što je dobro. Vijećnici SDP-a odlučili su, kao i HSP, biti suzdržani. 'Ja ću citirati Balaševića: Ne računajte na nas', rekao je Alen Prnjat. Prethodno ih je 'izribala' Biljana Borzan: Da smo manje odgovorni u SDP-u, smijali bi vam se kao oni starci u Muppet showu. Sram vas bilo! Voljeli ste se, a sad se čerupate! (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene