Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki gradonačelnik i potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo izvijestio je kako je klub vijećnika HDSSB-a u osječkome Gradskom vijeću pokrenuo postupak opoziva njegova predsjednika Gordana Matkovića.


U prijedlogu za opoziv koji je, nakon današnjeg sastanka Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela, podijeljen novinarima navodi se kako je Gordan Matković početkom prosinca prošle godine napustio HDSSB i osnovao vlastiti klub vijećnika te da više nema potporu vijećnika HDSSB-a.

Dodaje se kako je Matković nedavno kao predsjednik Gradskog vijeća pokrenuo postupak izmjena statuta grada, čime je prekoračio svoje ovlasti jer takve izmjene može pokrenuti jedna trećina vijećnika, zbog čega je HDSSB pokrenuo postupak njegova opoziva.

Bubalo je rekao kako smatra da je Matković prekoračio svoje ovlasti i naštetio ugledu Gradskog vijeća te da svatko za takve postupke treba snositi političku odgovornost.

Na novinarsko pitanje u čemu su se sastojale izmjene statuta koje je pokrenuo Matković gradonačelnik Bubalo je odgovorio kako je Matković izmjenama 'pokušao ovladati sustavom gradskih poduzeća'. Dodao je kako je zatražio hitno sazivanje sjednica skupština gradskih poduzeća 'Ukop' i 'Gradski prijevoz putnika' s temom njegova razrješenja kao člana nadzornih odbora tih poduzeća.

Istaknuo je kako je gradska uprava učinila mnogo kako bi stabilizirala poslovanje gradskih poduzeća te da neće dopustiti da se netko s time kocka.

Tajnica grada Jadranka Nikolov rekla je kako se sjednica Gradskog vijeća s raspravom o opozivu predsjednika treba održati u roku od 30 dana, a ako je ne sazove Matković, može je sazvati jedna trećina vijećnika ili gradonačelnik Bubalo te u konačnici i Ministarstvo uprave. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Tomislav Karamarko: Pozivam članstvo da u Osijeku glasa po savjesti Slika nije dostupna Većina Osječana nezadovoljna stanjem u gradu, Bubalu 'trojka'