Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nekretninska afera

Što će danas reći Plenković? Smijeni li premijer Kujundžića, bit će to 14. ministar koji je napustio ovu Vladu

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Rajko Ostojić Rajko Ostojić Foto: DNEVNIK.hr Blaženka Divjak Blaženka Divjak Foto: DNEVNIK.hr Milan Kujundžić Milan Kujundžić Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Marić Galerija 1/5 >>
Komentari na slučaj Kujundžić stižu sa svih strana. Smijeni li ga premijer, bit će 14. ministar koji je napustio Vladu Andreja Plenkovića.

Kako je počelo, izgledalo je da će ministar Milan Kujundžić dati ostavku, ali to se nije dogodilo. Ministri su u ponedjeljak o svemu bili šturi, konkretnija je bila tek Blaženka Divjak.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku

"Imamo tu odgovornost da u skladu sa zakonom vrlo jasno na transparentan način jasno prikažemo sve svoje podatke vezane za imovinu i svoj rad. To se odnosi na sve, pa i na gospodina Kujundžića“, kaže ministrica obrazovanja.

I dok koalicijski partner HNS poručuje kako je "Kujundžić direktna odgovornost premijera", u SDP-a kažu kako su HDZ-ovim ministrima nekretnine važnije od pozicije ministra.

"Danas imate dvije skupine Plenkovićevih ministara. Jedna skupina ne zna ispuniti imovinske kartice, ili mulja s imovinskim karticama, a druga skupina ministara opravdava to ponašanje. Pa čak i sam Plenković", tvrdi Ranko Ostojić.

Živi zid tvrdi da Hrvatskoj treba Zakon o ispitivanju podrijetla imovine. Poreznoj upravi poslali su zahtjev za nadzor ministrove imovine.

"Od ljeta je već peti ministar u vladi Andreja Plenkovića koji ima velikih problema s dokazivanjem podrijetla svoje imovine", kaže Ivan Vilibor Sinčić.

Izabrani predsjednik kaže kako su pravila s imovinskim karticama kod nas rigoroznija nego u Europskom parlamentu.

"Ne mogu vjerovati da može doći do kontinuiranog, to nije samo stvar g. Kujundžića, nego cijelog niza visokih i najviših hrvatskih državnika koji krivo ispunjavaju putne naloge, ne putne naloge, nego imovinske kartice", rekao je Zoran Milanović.

Ode li ministar Kujundžić, bit će 14. koji je napustio Vladu Andreja Plenkovića. Najprije su iz Vlade izletjeli Mostovi ministri. Potom ostavku daje Davor Ivo Stier. Nakon afere s plagijatom razriješen je i Pavo Barišić.

Slučaj Borg bio je pak previše za Martinu Dalić. Nekretnine su pozicije stajale i ministra Lovru Kuščevića te Gorana Marića. I nekretnine Tomislava Tolušića tjednima su bile u fokusu javnosti. Smijenjen je zajedno s Gabrijelom Žalac i Nadom Murganić ljetos za vrijeme rekonstrukcije Vlade.

Iz Vlade je otišla i Marija Pejčinović Burić, no ne zbog afera, već zbog bolje pozicije - glavne tajnice Vijeća Europe. O sudbini Kujundžića prelomit će premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene