Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Pivovara: sutkinja ispitala djelatnike Hitne pomoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sutkinja Istražnog centra Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić-Mušnjak danas je radi utvrđivanja odgovornosti za stradavanje Zdravka Martinovića saslušala djelatnike karlovačke Hitne medicinske pomoći, liječnike Hitne internističke ambulante i Odjela intenzivnog liječenja Opće bolnice u Karlovcu te zaposlenicu Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, tj. Centra za kontrolu trovanja u Zagrebu.

Sutkinja Jerinić-Mušnjak kazala je da su saslušani "kao svjedoci" te da je saslušanje u sklopu predistražnog postupka obavljeno na zahtjev i u nazočnosti općinske državne odvjetnice Gordane Križanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokopan Zdravko Martinović, ponovno sumnje u amonijak Slika nije dostupna Obitelj Martinović tražit će zatvaranje Pivovare

Za četvrtak je zakazano saslušanje Martinovićevih susjeda i njegove supruge.

Zamjenik voditelja Eko-stožera Karlovačke županije Marinko Maradin izjavio je kako je mjerenje kakvoće zraka, koje se provodi zbog trovanja Zdravka Martinovića 23. veljače kod potoka u blizini Karlovačke pivovare, pokazalo da ni jedan od šesnaest traženih parametara ne prelaze najviše dopuštene vrijednosti.

I četiri mjerača ugljičnog dioksida, koji su postavljeni u krugu Pivovare i na odvodu do kanala, također pokazuju normalne vrijednosti.

Mjerači su postavljeni kad je očevidom ovlaštenih služba potvrđeno da je ugljični dioksid, koji nastaje u postupku vrenja u redovitoj proizvodnji piva, iz Pivovare istjecao kroz kanalizaciju oborinskih voda do potoka Grabice. Ondje je 23. veljače stradao Zdravko Martinović, koji je od tada u komi, a njegov pas je uginuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene