Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'Maestro': Vrhovni sud nije prihvatio Stanićevu jamčevinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud ukinuo je odluku o puštanju iz pritvora uz jamčevinu poduzetnika iz BiH-a Svjetlana Stanića, jednog od optuženih za korupciju u slučaju 'Maestro'.

Stanić se početkom ovog tjedna predao hrvatskim vlastima koje su za njim tragale proteklih 16 mjeseci. Potom je zagrebačkom Županijskom sudu ponudio pola milijuna kuna jamčevine, što je Izvanraspravno vijeće prihvatilo i odlučio ga pustiti iz pritvora. No, Vrhovni sud je danas prihvatio žalbu USKOK-a, poništio odluku Izvanraspravnog vijeća i naložio nižem sudu da ponovno odlučuje o predmetu, doznaje se od glasnogovornika Vrhovnog suda Dražena Tripala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičen za zloporabe položaja Stanić u BiH postao počasni konzul Slika nije dostupna Stanić neće uplaćivati jamčevinu

Stanić do nove odluke ostaje u pritvoru zagrebačkog zatvora u Remetincu.

Kako je idućeg tjedna u srijedu, 5. studenoga predviđen početak suđenja njemu i bivšem potpredsjedniku Fonda za privatizaciju Ivanu Gotovcu moguće je da će o obrani sa slobode odlučivati sudsko vijeće pod predsjedanjem Vladimira Pavlekovića, koje će voditi postupak, a ne Izvanraspravno vijeće.

Tjeralica za Stanićem raspisana je lani u lipnju nakon što su u antikorupcijskoj akciji 'Maestro' uhićena trojica potpredsjednika Fonda za privatizaciju i još nekoliko osoba.

Postupak protiv Stanića i Gotovca odvojen je od ostalih osmero optuženika kojima bi suđenje trebalo početi 10. studenoga.

Stanića je USKOK optužio da je podmitio Gotovca i potaknuo ga da zlouporabi položaj i ovlasti kako bi mu omogućio da pod što povoljnijim uvjetima dođe do dionica i imovine društava iz portfelja Fonda - dionica 'Dalmacijavina' i splitskog hotela Bellevue u vlasništvu tvrtke Laurus u stečaju.

Nakon Gotovčeva uhićenja lani u lipnju u medijima je objavljeno da mu je Stanić, kao nagradu za odavanje tajnih podataka o uvjetima prodaje 'Dalmacijavina' i hotela, dao peku i platio putovanje u Monte Carlo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene