Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitsko-dalmatinska policija priopćila je da je u utorak navečer u Kaštel Štafiliću pronađeno priključno vozilo kamiona koji je izazvao tešku prometnu nesreću u tunelu Ledeniku i da je na priključnom vozilu registarska tablica koja pripada nekoj drugoj prikolici.


Policija je utvrdila i da je nepripadajuću registraciju 28. srpnja
postavio 23-trogodišnjak, koji je uhićen i protiv kojega je podignuta kaznena prijava, rekao je vršitelj dužnosti glasnogovornika ove policijske uprave Nino Čurić. 
Pronađeno priključno vozilo je nakon pregleda stavljeno pod stalni nadzor policije.

Vezani članci Slika nije dostupna Stričaku kazna umanjena za osam mjeseci Slika nije dostupna Suđenje Stričaku: Saslušani vještaci telekomunikacijske struke

Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević izjavio je kako je naloženo strojarsko-mehaničarsko vještačenje
ispravnosti prikolice, te da je danas određeno i vještačenje tegljača.

- Vještačenjem će se najvjerojatnije utvrditi sve što je relevantno, bez obzira što to vozilo nije istog trena stavljeno pod nadzor, rekao je Mikolčević.

Nesreća se dogodila 28. srpnja, kad je tegljač, kojim je upravljao
Miljenko Stričak, u punoj brzini udario u zaustavljenu kolonu
automobila ispred sebe.

U nesreći su poginule četiri osobe - dvije žene s malodobnom kćeri i sinom.

Mediji su prošloga tjedna izvijestili da tada dežurni istražni sudac nakon nesreće nije naložio vještačenje kamiona, te da je je tegljač nakon policijskog uviđaja iz tunela prebačen na odmorište Marune, odakle ga je privatna vučna služba za račun vlasnika Jakše Michieli-Tomića prebacio u prostor tvrtke u Bestovju, kod Zagreba, a 31. srpnja na neograđeno parkiralište u Kalinovici kod Svete Nedelje, također u vlasništvu Michieli-Tomića.

Mediji su izvijestili i da je samoborska policija, kad je dobila
nalog istražnog suca, tražila od vučne službe informaciju o tome gdje je tegljač, koji je, otkad je nađen, pod policijskim nadzorom u Zagrebu.

Dnevne novine izvijestile su i da je nakon nesreće iz kamiona nestao tahograf, koji bi trebao pokazati brzinu kojom je kamion ušao u tunel.

Snimke triju kamera Hrvatskih autocesta (HAC), koje snimaju stanje na potezu Maslenica-Sv. Rok, a kojima je snimljena brzina kretanja kamiona prije ulaska u tunel, uništene su nakon tri dana, sukladno proceduri HAC-a, od kojega sudac nije zatražio čuvanje snimaka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju