Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Parlamentarni zastupnik slovenskih socijaldemokrata (SD) Marko Pavliha osudio je kao nedopustivu pogrešku jedan dokument ministarstva poljoprivrede u kojemu je kao granica slovenskoga ribolovnog područja u Piranskom zaljevu navedena crta sredine, koju kako navodi "u strahu od Hrvata" uvažavaju i slovenski ribari.


"Nadam se da se radi o ministrovu gafu, odnosno osobnoj pogrešci, ali kako se možemo nadati povoljnijem rješenju na međunarodnoj arbitraži, kad vlada i njezina ministarstva javno objavljuju da pristaju na crtu sredine iako bi za nas trebala biti nevažeća?", pita se Pavliha u javnom prosvjedu koji su objavili mediji.

Vezani članci Zagreb, kafići prvog dana popuštanja mjera ''Zašto su Hrvati opsjednuti kafićima?'' Postavio pitanje na Redditu pa dobio urnebesan odgovor Slika nije dostupna Vjerovali ili ne, i Slovenci imaju svog Baracka Obamu!

Slovenski zastupnik i nekadašnji ministar prometa te stručnjak za međunarodno pravo, u hrvatskoj je javnosti poznat po lanjskom pozivu premijeru Janezu Janši da zbog ZERP-a povuče na konzultacije veleposlanika u Hrvatskoj, te nagovaranju domaćih turista da ne odlaze u Hrvatsku.

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva koje se bavi i pitanjem
ribarstva odgovorilo je da se radi o dokumentu iz radnog prijedloga plana upravljanja slovenskim ribolovnim područjem, pri ćemu se u tablici i zemljovidu crta sredine u zaljevu upotrijebila kao "činjenično stanje" budući da slovenski ribari tu crtu ne prelaze. 

No to nema veze s državnom granicom na moru koja još nije određena, navodi slovensko ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.