Obavijesti Video Pretražite Navigacija
(Ne)primjeren poklon

Slovenske diplomate "razljutila" bombonijera hrvatskih kolega: "Nije nam bila namjera provocirati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz našeg veleposlanstva u Sloveniji poručuju kako im nije bila namjera ikoga provocirati.

Hrvatsko veleposlanstvo u Sloveniji zaposlenicima u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova i ostalim državnim insituticijama poklonilo je bombonijeru na kojoj se nalazi karta Hrvatske s granicom iscrtanom duž Piranskog zaljeva.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

Slovenski portal Dnevnik.si piše kako su ovaj  dar slovenski diplomati ocijenili kao nedopustivu provokaciju.

Na bombonijeri "Pozdrav iz Hrvatske" dijelom je vidljiva karta Hrvatske, a ispod omota se može vidjeti i cijela karta na kojoj je granica između Hrvatske i Slovenije nacrtana po sredini Piranskog zaljeva.

"S obzirom na to da granica između ove dvije države još nije odlučena i da je predmet arbitraže, Ministarstvo vanjskih poslova je bombonijere vratilo hrvatskom veleposlanstvu - i to u vrećici s natpisom "I feel Slovenia"", piše dnevnik.si.

 Hrvatsko veleposlanstvo tvrdi kako im nije bila namjera provocirati bilo koga.

„Pokloni osobama u zemlji primateljici u pred blagdansko vrijeme uobičajena su praksa u diplomaciji. Kao i svake godine tako smo i ove uputili različite prigodne poklone, a odluka o tome što se od hrvatskih proizvoda poklanja bila je moja. Ona je prvenstveno bila osobna poruka dobrih želja i niti u jednom trenutku nije imala namjeru biti bilo kakva politička poruka ili provokacija, već se radi o običnom skromnom pred blagdanskom daru", kazala je za Dnevnik.hr Vesna Terzić, veleposlanica Hrvatske u Sloveniji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene