Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz diplomatskih krugova

Slovenija prijeti blokadom i zbog Ljubljanske banke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomatski krugovi Europske unije već sada nagađaju kako bi Slovenija Hrvatskoj opet mogla postavljati uvjete za deblokadu poglavlja.

Ovog puta radi se o poglavlju o slobodi kretanja kapitala, a sve zbog slučaja Ljubljanske banke, piše Jutarnji list. Ipak, neki diplomati smatraju kako je to pitanje ipak stvar privatnih kompanija, a ne poštovanja europskog zakonodavstva ili stvar međudržavnih odnosa.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno Slika nije dostupna Zbog Ljubljanske banke Slovenija Ljubljanskom bankom opet uvjetuje nastavak pregovora

Granični spor je sada, nakon slovenskog referenduma, i službeno prepušten arbitražnom sudu, a glavna prepreka, još uvijek je neotvoreno poglavlje o pravosuđu. Zbog te činjenice, nitko u Bruxellesu ne želi kalkulirati s vremenom zaključenja pristupnih pregovora Hrvatske s EU. Ukoliko Nizozemska pristane na deblokadu poglavlja o pravosuđu, ono bi moglo biti otvoreno krajem lipnja, a na otvaranje i tehnički pripremljeno poglavlje o tržišnom natjecanju.

U EU smatraju kako bi Hrvatska prije početka godišnjih odmora trebala otvoriti tri preostala poglavlja, kako bi pregovore mogla dovršiti početkom iduće godine, jer je ova godina za to već izgubljena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene