Slovenci na Velebit izvjesili zastavu SFRJ (Foto: Antena Zadar) - 1
Slovenci na Velebit izvjesili zastavu SFRJ (Foto: Antena Zadar) - 1 Foto: Antena Zadar

Turisti iz Slovenije za Prvi su maj posjetili zadarsku županiju i odlučili se popeti na najviši vrh Velebita. Javnost su razljutili kada su na Vaganski vrh postavili zastavu bivše Jugoslavije.


Slovenski turisti su se za Prvi maj popeli na Vaganski vrh, najviši vrh Velebita i tamo izvjesili zastavu SFRJ-a, piše Antena Zadar.

Vezani članci HGSS, spašavanje na Zavratnici (Foto: HGSS Gospić) HGSS spašavao turiste na Velebitu: ''Eto ih na stijenama u kroksicama i finim sandalicama'' Iznajmljivač koji je osvjetlao obraz turističkoj Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) Priča s turistima koje je u Zadru oderao taksist dobila sretan kraj! Potez ovog iznajmljivača osvjetlao obraz cijeloj turističkoj Hrvatskoj

Zastavu je ubrzo uklonio vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku Elvis Gospić i ostali koji su se tamo našli u tom trenutku.

''Svi gosti Lijepe Naše, tako i naše županije i grada Zadra, trebali bi pokazati poštovanje i dostojanstvo imajući na umu koje je strahote ovaj narod prošao od te iste petokrake'', rekao je Mate Lukić, predsjednik zadarskog ogranka NHR-a.

Slovenci na Velebit izvjesili zastavu SFRJ (Foto: Antena Zadar) - 1
Slovenci na Velebit izvjesili zastavu SFRJ (Foto: Antena Zadar) - 2 Foto: Antena Zadar