Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čekaju se nalazi inspekcije

Beroš ponovno o slučaju trudnice Čavajde: "Kao čovjek, liječnik i roditelj duboko suosjećam. Kao ministar zdravstva, na usluzi sam našim građanima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš ponovno se oglasio o slučaju trudnice Mirele Čavajde.

Ne stišavaju se reakcije u slučaju trudnice Mirele Čavajde. Ministar zdravstva Vili Beroš ranije je zatražio inspekciju za taj slučaj. Susjedna Slovenija u međuvremenu je odobrila prekid trudnoće, ali Čavajdina odvjetnica potvrdila je da će pričekati odluku Komisije zagrebačkog KBC-a.

U međuvremenu, ponovno se oglasio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Kao čovjek, liječnik i roditelj duboko suosjećam s gđom. Čavajdom u ovom za nju iznimno teškom životnom razdoblju.

Kao ministar zdravstva, na usluzi sam našim građanima. Cijela zdravstvena administracija, kojoj sam na čelu, ali i osobno, svakodnevno smo na raspolaganju našim pacijentima u ostvarenju njihovih prava na kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb, u skladu sa stručnim procjenama liječnika i u okviru zakonskih odredbi.

U slučaju sumnje na neodgovarajuće postupanje, činimo sve kako bismo ga detektirali, sankcionirali i u najvećoj mogućoj mjeri prevenirali. I u aktualnom slučaju pacijentice, očekujem od zdravstvene inspekcije da žurno utvrdi činjenično stanje, a od struke da odredi daljnje postupanje.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda - 1 SLUČAJ MIRELE ČAVAJDE Nakon novog Beroševa poteza: "Slanje inspekcija u bolnice je potez kada se ne zna što napraviti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna žurno se traži rješenje Beroš šalje inspekciju zbog slučaja Čavajda: "Tražim da se utvrdi jesu li postupanja bila odgovarajuća"

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva u postupku je obavljanja nadzora nad zakonitošću postupanja u Kliničkoj bolnici "Sveti duh" kao i u drugim zdravstvenim ustanovama koje su primile zahtjev pacijentice, a rezultate nadzora očekujem u što kraćem mogućem roku.

Također ću, u okvirima svojih nadležnosti i nadalje zahtijevati, da se u svim našim zdravstvenim ustanovama dosljedno poštuju zakonske odredbe koje reguliraju prava pacijenata i pravila postupanja o kojima su sve zdravstvene ustanove obaviještene.

Sve one koji emotivno proživljavaju ovu delikatnu situaciju podržavam u iskazivanju empatije, no apeliram da to čine na konstruktivan i dostojanstven način u što je moguće mirnijoj atmosferi", istaknuo je Beroš.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene