Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ MIRELE ČAVAJDE

Nakon novog Beroševa poteza: "Slanje inspekcija u bolnice je potez kada se ne zna što napraviti"

Aktualno Galerija Mirela Čavajda - 1 Mirela Čavajda - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mirela Čavajda - 2 Mirela Čavajda - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mirela Čavajda - 3 Galerija 1/3 >>
Ministar zdravstva Vili Beroš zatražio je inspekciju u slučaju trudnice Mirele Čavajde. Njezina odvjetnica smatra da inpekcija neće ništa pomoći.

Ministar zdravstva Vili Beroš u četiri zagrebačke bolnice šalje inspekciju. Treba utvrditi jesu li u slučaju Mirele Čavajde postupile po zakonu.

Pročitajte i ovo Otvoreno pismo HUBOL-a "Spavate li mirno" HUBOL bijesan na Beroša: "Vi kao da živite u Lalalandu, gdje je sve predivno, nažalost moramo vas protresti iz sna u kojem lete flamingosi" Hrvatsku prijavile posebnim procedurama UN-a zbog slučaja Mirele Čavajde - 2 SPORI POMACI Što se promijenilo nakon slučaja Čavajda? "Kazna je po našem mišljenju dovoljno velika, a to je sramoćenje RH pred međunarodnim tijelima"

"Želimo utvrditi sve činjenice kako bismo spriječili bilo kakve proizvoljne ocjene i manipulacije informacijama u ovom slučaju koji je izazvao veliku pozornost hrvatske javnosti. Naša je želja da pacijentica riješi, za nju i njezino nerođeno dijete, vrlo tešku i delikatnu situaciju u što je moguće mirnijoj atmosferi, uz poštivanje njezine privatnosti koje je od početka narušeno", naveli su iz Ministarstva zdravstva.

Odvjetnica od inspekcija ne očekuje puno.

"Sve te stvari su sada, u odnosu na Mirelu Čavajdu, nekakve akcije koju su post festum ono što ja mislim i što se nadam da će biti ubuduće zadatak Ministarstva - da kontinuirano prati pružaju li zdravstvene ustanove koje su unutar njihovog resora razinu zdravstvene zaštite koju po zakonima moraju pružati", komentirala je reporterki Matei Ćorić za Dnevnik Nove TV odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda - 2 reagirale udruge Rješenje u slučaju trudnice Čavajde i dalje se ne nazire: "Kontinuirano primamo pritužbe i prijave"

Iz Zavoda za zdravstveno osiguranje kažu da zasad od resornog Ministarstva nisu dobili upute za izlazak na teren. Ministarstvo zdravstva samostalno je izašlo u inspekciju koja bi trebala utvrditi zašto je trudnica čekala nalaze devet dana i tko ju je poslao na zahvat u Sloveniju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna žurno se traži rješenje Beroš šalje inspekciju zbog slučaja Čavajda: "Tražim da se utvrdi jesu li postupanja bila odgovarajuća"

"Slanje inspekcija u bolnice je potez kada se ne zna što napraviti. Bolnicama treba poslati točne protokole, smjernice i upute kako postupati u ovim slučajevima jer znamo da dosada niti jedna inspekcija nije riješila niti jedan problem pacijenta", navela je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Upiti su poslani i bolnicama povezanima s ovim slučajem, ali odgovor još uvijek nije stigao.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene