Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve će očistiti južina

Stiže velika promjena vremena, a s njom i novi problemi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ozbiljne ozljede ovih se dana mogu zaraditi i na gradskim ulicama.

Zbog niskih temperatura ponegdje je zaleđeno, a najavljena južina mogla bi donijeti dodatne probleme zbog topljenja snijega.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Problemi nastaju i kad snijeg pada i kad se topi. Snijeg je, izgleda, većini drag tek kad ga se gleda kroz prozor. No stvari na terenu ipak funkcioniraju dobro 'Uglavnom, naši sugrađani pridržavaju se naputka komunalnog redarstva i odluke o komunalnom redu, što je i vidljivo po stanju u gradu i na terenu', rekla je Vera Korać, komunalna redarica iz Otočca.

Snijega na cesti nema previše, ali leda ima. A led bi sljedećih dana mogao padati i s krovova. 'Treba voditi brigu o tome, gledati na krov uvijek, i pod noge i u zrak. Curci od leda, nitko ih ne ruši, prije se to rušilo, svatko ispred svoje kuće, a sad briga ga. Samo viče - što nije očišćeno', rekao je Branko Vašarević iz Otočca.

Sve će to očistiti južina. Sljedećih dana čekaju nas prave proljetne temperature.

Zbog pritjecanja vlažnog i toplijeg oceanskog zraka uskoro će i u nas zamjetno zatopljeti.

Vremenska prognoza

U Slavoniji će u subotu biti djelomice sunčano, a u središnjoj Hrvatskoj znatno oblačno s mjestimičnom slabom kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će slab južni i jugozapadni vjetar. Bit će malo toplije nego u petak, uz popodnevnu temperaturu višu od 5, a nižu od 10 Celzijevih stupnjeva.

U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici bit će znatno oblačno s povremenom kišom, koja će biti najobilnija na Kvarneru. U gorskoj Hrvatskoj puhat će umjeren jugozapadnjak, a na moru južnjak i jugo, povremeno jaki. Temperatura će biti viša nego u petak.

U Dalmaciji umjereno do znatno oblačno, a samo mjestimice malo kiše. Puhat će jako i vrlo jako jugo. Bit će toplije nego drugdje, pa će popodnevna temperatura mjestimice dosegnuti 15 stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene