Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da je zaista stigla zima, najbolje se vidi po temperaturama koje su nas hladile danas. One se u odnosu na jutro i nisu mijenjale. Primjerice u Zagrebu je jutarnja temperatura bila tri Celzijeva stupnja, a isto je toliko izmjereno i u 14 sati.


Iako je na Jadranu bilo toplije, i do deset stupnjeva, ondje je puhala jaka bura, negdje i s olujnim udarima. Ni sljedećih nekoliko dana vrijeme u Hrvatskoj neće se mnogo promijeniti. Očekuju nas oblaci, vjetar, ali i pokoja pahulja snijega. Ciklona s kišom i snijegom odlazi istočnije od nas, a nad područje gotovo cijele Europe širi se područje stabilne anticiklone.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

U Posavini, oko Karlovca i u Lici, past će još malo snijega. Novi tjedan ne donosi nam novo vrijeme. Do srijede će ostati oblačno i hladno. U ponedjeljak se na kopnenom dijelu očekuje slab snijeg koji će se miješati s kišom i na tlu će se smrzavati zbog niskih temperature koje će se spuštati i do minus deset. Postupno će biti još i hladnije.