Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Investicije vrijedne 180 milijuna eura koje će otvoriti 1.600 radnih mjesta, stižu u Hrvatsku, piše Večernji list.


Između ostalih, u Hrvatsku će sljedeće godine investirati Poljaci i Kinezi, piše Večernji list. Oko 180 milijuna eura teška su ulaganja osam stranih investitora s kojima se vode završni razgovori o ulasku u našu zemlju, a ti bi projekti, piše list, trebali zaposliti oko 1.600 radnika.

Jedan od investitora je Poljak, koji je u izboru četiri lokacije tvornicu odlučio graditi u Hrvatskoj, a vrijednost investicije je oko 15 milijuna eura i ona bi otvorila 300 novih radnih mjesta, objavio je list.

Evo zašto dijaspora ni ne pomišlja na ulaganje u Hrvatsku

Među investicijama je, kako piše Večernji, i veliko greenfield ulaganje kineskog investitora vrijedno čak sto milijuna eura. Važne investicije koje su pokrenute ove godine ili su pred realizacijom su one Jadran Galenski laboratorija, Plive, Belupa, Jadrane iz Malog Lošinja, AD Plastike, počela je i gradnja golf-terena na Srđu, zatim tvornice obuće Paul Green pa rekonstrukcija sisačke željezare, gradnja novog pogona za preradu proizvoda ribarstva Sardine, gradnja tvornice Kaspar papir, praonica radne i zaštitne odjeće ulagača CWS Boco te su najavljena ulaganja u Aluflexpacku, piše list.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook