Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slikanjem i kistom protiv bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bulozna epidermoliza neizlječiva je kožna bolest od koje u Hrvatskoj boluje 40 ljudi. Žive s otvorenim ranama po tijelu. Nova TV je prije dvije godine posjetila Jasnu Trbuhu iz Kraljevca na Sutli koja usprkos bolesti uspijeva i slikati. Svoje radove izložila je večeras u zagrebačkoj knjižnici Tina Ujevića.

S ranama na rukama slikati nije lako. Ali ova upravna referentica za slikarstvo živi. Uz umjestnost uvijek je korak dalje od neizlječive bulozne epidermolize, od koje rane same nastaju po cijelom tijelu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najbolji prijatelj Ah, djeca: Kad nema kista, dobar je i pseći rep Slika nije dostupna Nevjerojatno Svojim izlaskom iz vode zbunila je mnoge - Dobro je pogledajte!

'Važno je to da imam nešto pozitivno, prizmu kroz pozitivnost, nije sve samo hendikep i bolest' , kazala je Jasna čiju vedru narav otkrivaju i njezine slike.

Jasni u radu pomaže udruga Debra koja okuplja 40-ak oboljelih od epidermolize u Hrvatskoj. Skupe lijekove, kreme i posebne gaze Jasna je uglavnom prisiljena sama plaćati.

Jasni možete pomoći puitem udruge Debra pozivom na broj 060 888 701. Jer bez ove skupe opreme za koju treba izdvojiti čak 3000 kuna na mjesec Jasna ne bi mogla držati kist u ruci i živjeti za slikarstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene