Obavijesti Video Pretražite Navigacija

S.B.: Završeno ispiranje cjevovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završeno je ispiranje cjevovoda u naseljima Slavonija I i II u Slavonskome Brodu gdje je zbog kvara u sustavu distribucije tople vode došlo do onečišćenja mazutom pa u 200-tinjak domaćinstva tri tjedna voda nije bila za piće, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik i predsjednik Kriznoga stožera Mirko Duspara.

Uzorci tople i hladne vode sada će se ponovno analizirati kako bi se utvrdilo odgovaraju li Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti, a rezultati analize trebali bi se znati u petak ili subotu, rekao je Duspara. Dodao je kako je na današnjoj izvanrednoj sjednici Gradskoga poglavarstva donesena odluka da se pogođeni stanari oslobode plaćanja računa za toplu i hladnu vodu za prošli i ovaj mjesec. 

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

>> Slavonski Brod: Cisterne s pitkom vodom

Na probleme s onečišćenjem vode građani su počeli upozoravati još 21. rujna. Tada je došlo do kvara na dotrajaloj kotlovnici na mazut u naselju Slavonija I koji je otklonjen, ali su uslijedili kvarovi na četiri podstanice te je mazut dospio u toplu vodu, a potom se u slavinama pomiješao i s hladnom vodom.

Kako u mineralnim uljima kojima je voda bila onečišćene nisu pronađeni toksični spojevi, od prošloga četvrtka u spornim stanovima voda se može koristi za kupanje i tuširanje, a nakon što se provedu analize ovoga tjedna znat će se može li se koristiti i za piće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene