Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Greška pilota uzrok je nesreće koja se na Staru godinu dogodila na zrakoplovnoj listi Jelas u Slavonskom Brodu tijekom slijetanja zrakoplova "piper super cub".


To je utvrđeno očevidom u kojemu je sudjelovao i istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Vezani članci Slika nije dostupna Pljačka i dojava o bombi povezani, ranjeni pljačkaš u životnoj opasnosti Slika nije dostupna 'Poduzima se sve da se riješe problemi Roma Slavonskog Broda'

Protiv 53-godišnjeg pilota Mladena Dokića slijedi prekršajna prijava. 

On je u nesreći teže ozlijeđen, ali je jučer iz brodske bolnice
otpušten na kućnu njegu.

Dalibor Jovičić (32), koji je u trenutku pada bio s njim u
zrakoplovu, zadobio je lakše ozljede.

Nesreća se dogodila tijekom tradicionalnog novogodišnjeg leta članova Aero klub Brod. Šteta se procjenjuje na oko 35 do 40 tisuća eura.

Hoće li se koga za to teretiti odlučit će se na sjednici izvršnog
odbora kluba koja će se održati u sljedećih mjesec dana. Osobno mislim da ne bi trebalo jer je riječ o iskusnom pilotu koji je značajno pridonio radu kluba čiji je dugogodišnji član, rekao je ravnatelj brodskog Aero kluba i rukovoditelj letenja Ivan Klopan.

Zrakoplov koji je uništen bio je jedini kojim je klub raspolagao pa zbog toga u pitanje dolaze i njegove druge aktivnosti, rekao je.

Brodski Aero klub ima 132 člana i jedan je od aktivnijih u zemlji pa se u klubu nadaju i pomoći lokalne zajednice.