Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U slavonskobrodskom naselju Slavoniji II. u zgradi u Ulici Augusta Cesarca br. 76 onečišćena je pitka voda kad je u toj zgradi pukla cijev na izmjenjivaču za bojler tople vode, pa poduzeće 'Brod plin' obavještava građane na ulazima D, E i F da vodu ne rabe za piće i u prehrambene svrhe.


'Brod plin' je priopćio da je oko 8,30 sati u toplinskoj podstanici za grijanje i toplu vodu pukla cijev u izmjenjivaču za bojler tople vode, pa se topla voda iz toplovoda izmiješala sa sanitarnom vodom.

Vezani članci Slika nije dostupna Nova onečišćenja vode Slika nije dostupna Onečišćen izvor za pitku vodu

Djelatnici poduzeća odmah su počeli sanirati uređaj za grijanje te čine sve kako bi stanarima što prije osigurali pitku vodu, stoji u priopćenju.

U 'Brod plinu' ističu kako je i najnoviji izgred posljedica dugogodišnjeg nemara poduzeća koje nije održavalo kotlovnice, i od kojega su ih prije dva mjeseca preuzeli na upravljanje.

Napominju i da, po nekim spoznajama, uređaji na kojima se zadnjih dana događaju kvarovi i puknuća što uzrokuju izgrede nisu novost, jer su se u zadnjih nekoliko godina slični kvarovi ponavljali više puta.

''Brod plin' čini sve kako bi uklonio posljedice izgreda te će do kraja sljedeće godine zamijeniti stare i dotrajale kotlovnice na mazut novim, najsuvremenijim kotlovnicama na plin. Tada više ne će biti moguća ugroza zdravlja građana i isključenja grijanja te nestanaka tople i pitke vode', navodi se u priopćenju.

U toj tvrtki građane mole za strpljivost i razumijevanje te najavljuju da će o svim novim potezima javnost izvješćivati redovito i pravodobno.

U naseljima Slavoniji I. i II. nedavno je zbog kvara na dotrajalu toplovodnom sustavu voda onečišćena mazutom, pa u 200-ak kućanstava voda još nije za piće, jer su vrijednosti mineralnih ulja u 13 od 15 ispitanih uzoraka bile iznad dopuštene razine. Cijevi u tim zgradama i dalje se ispiru.