Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slavonski Brod: HSP traži da se prihvati Đapićeva ostavka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko vijeće Hrvatske stranke prava Brodsko-posavske županije traži da se u roku od deset dana sazove sjednica Glavnog stana stranke na kojoj bi se prihvatile ostavke predsjednika Ante Đapića i članova Predsjedništva.

Vođenje stranke do izvanrednog sabora povjerilo bi se zamjenici predsjednika Ruži Tomašić, rečeno je na konferenciji za novinstvo u Slavonskom Brodu.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Iako je na Predsjedništvu u Zagrebu dogovoreno da HSP do održavanja stranačkoga sabora i izbora novoga vodstva vode članovi Predsjedništva u ostavci i Anto Đapić, u brodsko posavskom HSP-u smatraju kako radi sređivanja stanja u stranci treba povući drastične poteze.

"Očekujemo da će se iskoristiti mogućnosti koje Statut predviđa i da će se sjednica Glavnoga stana sazvati u najkraćem roku te na njoj odmah prihvatiti ponuđene ostavke Đapića i cijeloga Predsjedništva. Do izvanrednog sabora funkciju predsjednika trebalo bi povjeriti zamjeniku, a to je u ovome trenutku Ruža Tomašić", rekao je na stranačkoj konferenciji za novinare predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Tomislav Vlajnić.

Dodao je kako glavnim krivcem za loš izborni rezultat smatraju vrh stranke jer nije, po njihovoj ocjeni, na pravi način reagirao na negativnu kampanju koja se unatrag dva mjeseca vodila protiv HSP-a.

"Mi smo na terenu to primijetili i žao nam je što stranka nije
zauzela jasnu strategiju prema drugim strankama te nas birači nisu prepoznali, iako su nam predizborne ankete davale lijepe šanse", rekao je Vlajnić, dodajući kako je i osobno spreman preuzeti odgovornost zbog lošeg izbornog rezultata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene